Menu Sluiten

Polijsten

Polyester raakt op den duurt dof. Om dit weer mooi en glanzend te krijgen, is polijsten de oplossing. Voor polijstwerk kunt u terecht bij Walinga Polyester.

Wacht overigens niet te lang met het uitvoeren van onderhoud, zoals polijsten. De kosten kunnen namelijk snel oplopen als u hier te lang niets aan doet en deze in achterstallig onderhoud raakt!

Wat is polijsten en wanneer is het nodig?

Polijsten is het glad en glanzend maken van materiaal, zoals polyester. Polijsten is nodig wanneer het polyester dof en verweerd is of beschadigd met kleine en/of grote krassen.

Waarom is polijsten nodig?

Polyester kan beschadigd raken door de blootstelling aan zon (UV-straling), regen en het water. De zon en vuil zorgen ervoor dat de gelcoat begint te verkleuren en je boot er dof uit gaat zien. Dit maakt uw boot kwetsbaar voor vuil, omdat het vuil zich beter kan aanhechten aan een ruwe oppervlakte. Vooral bij polyester boten is dit schadelijk. Het vuil kan kan bijvoorbeeld in het polyester gaan branden en daardoor kan er verwering plaats gaan vinden. Hoe langer dit blijft zitten, hoe lastiger het wordt om je boot weer mooi te krijgen.

Wat zijn de voordelen van polijsten en gevolgen van achterstallig onderhoud?

Uw boot regelmatig schoonmaken is noodzakelijk. Evenals het polijsten ervan. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw boot mooier blijft, maar het kan ook veel geld schelen. Wanneer de gelcoat namelijk te dof raakt en niet meer kan worden hersteld door te polijsten, moet deze opnieuw worden gespoten. Lees ook alles over gelcoat om zo hoge kosten te voorkomen.

Achterstallig onderhoud voorkomen

Of u nu dagelijks het water opgaat of slechts enkele vaartochten per jaar maakt, kleine krasjes op de boot zijn onvermijdelijk. Daarbij zijn er altijd plekken op de boot waar de lak of gelcoat sneller dof uitslaat. Om de gelcoat in goede conditie te houden, is het raadzaam het polyester regelmatig in de wax te zetten. Bij voorkeur minstens twee keer per jaar.

Wees dus op tijd met het onderhoud van uw polyester boot. Zo kunt u lang blijven genieten van uw vaartuig. Wilt u dit onderhoud laten doen door een vakkundig persoon, neem dan contact op via onderstaande gegevens. Het bespreken van de mogelijkheden is geheel vrijblijvend! U kunt hiervoor ook altijd eerst even contact opnemen om te informeren of vragen te stellen.

Contact opnemen

Bel mij op 06 – 12 68 68 20 voor een afspraak of vragen.

Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:00u tot 17:00u.

Liever een e-mail sturen? Gebruik dan het contactformulier

Gratis en zonder verplichtingen